Montering af dør og dørkarm. Sådan udskifter du selv døre og dørkarme

author jem & fix   3 год. назад
78,448 views

80 Like   10 Dislike

Montering af gerigter. Se tips til korrekt opsætning af gerigterne her

Denne gør det selv-film handler om montering af gerigter, og de ting du skal huske i forbindelse hermed. Følg jem & fix’ dygtige håndværker Kuno Bonnes gode råd, og find alle materialer her http://www.jemogfix.dk/doere-karme__1911 Gerigter kaldes også indfatninger, og er betegnelsen for de trælister, der monteres omkring dørkarmen for at skjule mellemrummet mellem karmen og muren, og de fås i mange varianter. I gamle dage gik man meget op i montering af gerigter, og især i København var der tradition for, at der blev brugt den samme type gerigter i et bestemt geografisk område. Derfor kan man i dag stadig støde på typer af gerigter, der er opkaldt efter københavnske bydele. Uanset om du er vant til gør det selv-arbejde eller om du er født med ti tommelfingre, så er opsætning af gerigter faktisk langt nemmere end man lige skulle tro. I denne video fortæller Kuno Bonne dig, hvilke materialer og værktøjer du skal bruge, samt hvad der er vigtigt at huske undervejs i processen. På denne måde er du godt rustet til selv at stå for montering af gerigter i dit hjem. Du finder naturligvis alle materialer, værktøjer samt skruer og søm i din lokale jem & fix, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang – få det nu bare fixet!

Fjerne fliser i køkken og puds af væg / Gør det selv / Byglet.dk

I denne video viser vi hvordan du fjerne fliser og pudser op med vores hæftemørtel Weber Multi 280 og hvad du skal huske i forbindelse med arbejdet. Find mere information om vores produkter lige her http://weber.byglet.dk/produkter/ Find flere videoer på : http://weber.byglet.dk/video/ Find nærmeste forhandler : http://weber.byglet.dk/locate-store/ www.Byglet.dk / "Gør det selv - Let"

Træterrasser, gør det selv. Sådan bygges en træterrasse konstruktion

Skal du i gang med at bygge træterrasse i din have? Så følg trinene i denne film, og mangler du materialer og værktøjer til dit arbejde, finder du selvfølgelig det hele i vores butikker eller vores http://www.jemogfix.dk/impraeneret-trae__1694. I videoen viser jem & fix’ handyman Kuno Bonne dig, hvad der er vigtigt at tage højde for, inden man går i gang med lægning af træterrasse. Det er blandt andet nødvendigt først at bygge et fundament bestående af strøer, der lægges ud i en rammekonstruktion under selve terrassen, og i videoen får du en masse gode råd, som du skal huske undervejs. F.eks. skal du selvfølgelig løbende sikre dig, at rammen er helt i vater, da terrassen ellers risikerer at blive skæv og ujævn. Mange oplever, at deres gulvet i deres træterrasser komme til at krumme med tiden. Derfor er det vigtigt at strøerne vender med krumningen opad, så terrassegulvet ikke kommer til at bue nedad med årene. Afstanden mellem strøerne er afhængig af bræddernes tykkelse; jo tyndere brædderne er, jo mindre skal afstanden være. Da der som regel er dårlig ventilation under en træterrasse, anbefales det at bruge trykimprægnerede brædder til trækonstruktionen og strøerne under terrassen, da disse er langt mere modstandsdygtige over for råd og svamp end ubehandlet træ. Du finder naturligvis alle materialer og alt værktøj i din lokale jem & fix.

Spartling af gipsvæg. Se hvordan du selv spartler gipsplader her

Denne video handler om spartling af gipsvæg, Du finder et stort udvalg af spartelmasse i forskellige varianter her http://www.jemogfix.dk/spartelmasse__1969. I videoen viser og forklarer jem & fix’ handyman Kuno Bonne dig i enkle og overskuelige trin, hvad du skal huske og hvordan du får det bedste resultat, når du skal i gang med at spartle gipsvæg derhjemme. Hvis du har sat gipsplader op derhjemme, skal de forsænkede kanter og samlingerne mellem gipspladerne spartles, så du får en ensartet og glat overflade. I videoen fortæller Kuno Bonne blandt andet hvorfor det er nødvendigt med to forskellige typer spartelmasse ved spartling af gipsplader, hvorfor man skal bruge en strimmel papir i samlingerne, samt hvilket udstyr, det er bedst at bruge. I videoen bliver det også demonstreret hvordan du får det bedste resultat når du skal spartle ved skruerne i gipspladerne. Husk, at jo mere omhyggelig du er, når du spartler, jo mindre slibearbejde er der efterfølgende. Kig ind i din lokale jem & fix, hvis du mangler udstyr eller materialer til spartling af gipsvæg - så er den nemlig hurtigt fixet!

Sådan monterer du din karm

Der er en række ting, du skal sikre, når du monterer karmen, hvis du vil undgå en dør, der hænger skævt eller binder. Få gode råd her.

Se gør det selv-filmen fra jem & fix om montering af indvendige døre og dørkarme, og find alle de materialer du skal bruge her: http://www.jemogfix.dk/doere-karme__1911

Her viser Handyman Kuno Bonne dig alt, hvad du skal vide for at kunne sætte døre i, således at du bagefter selv er i stand til at udskifte eller isætte en ny dør og dørkarm i dit eget hus.
Først viser Kuno hvilke materialer og hvilke redskaber du skal bruge for selv at kunne montere døren.
Derefter bliver du guidet gennem faserne for montering af døre hvor du lærer at:

Samle selve dørkarmen
Montere den i din væg
Montere dørhængsler på dørkarmen
Montere og tilpasning dørhåndtag
Skjule skruehullerne

Kuno giver hele vejen en masse gode råd og tips, så du slipper for at lave alt for mange begynderfejl første gang du skal udskifte eller montere en dørkarm og dør.
Alle de materialer og alt det værktøj der bruges i videoen, kan du købe i din lokale jem & fix. Så nu er der ikke længere nogen grund til at udsætte opgaven med at få monteret døre – så få det nu fixet.

Comments for video: